KOM EN ONTMOET ONZE EXPERTEN OP ONZE BIJEENKOMSTEN!

Dr David O’HARE Dr. David O’HARE behaalde in 1977 in de medische school van Marseille (Zuid-Frankrijk) zijn diploma. Daar begon hij zijn eerste medische praktijk en verhuisde dan naar Nîmes (Zuid-Frankrijk) tot 2006. Daar oefende hij een meer integratief type van algemene geneeskunde uit inclusief homeopathie, therapeutische ademhalingsoefeningen en psychotherapie. Dr. David O’HARE behaalde ook meerdere post-doctorale diploma’s waaronder Dietetics and Nutrition, Aerospace Medicine and Cognitive and Behavioral Therapy (CBT).

Dertig jaar lang combineerde Dr. O’Hare zijn in hoofdzaak huisartsenpraktijk met cognitieve- en gedragspsychoterapie in de domeinen van stress en eetstoornissen.
Hierbij maakte hij gebruik van ademhalingstechnieken afgeleid van de biofeedback-methode Heart Coherence or Paced Breathing. Deze methode werd in Frankrijk gepopulariseerd door Dr. David Servan-Schreiber in zijn boek “Guérir” (Uw Brein als Medicijn). Dr. David Servan-Schreiber inviteerde David O’Hare om samen in Parijs te doceren aan het Institute for Integrative Medicine dat hij daar had opgericht.

Dr. O’Hare stopte in 2006 zijn privé-praktijk en verhuisde naar Montreal in Canada. Hij doceert nu aan professionele gezondheidswerkers in Franstalige Europese landen en in Quebec. Te Montreal richtte hij het Institut Emnergie op. Hij is een bekend franssprekend docent en ook auteur van verschillende zelfhulpboeken over hartcoherentie en haar toepassingen.
• Maigrir par la Cohérence Cardiaque (Slanker met je hartritme)
• Six Ordonnances Anti-Stress
• Intuitions
• 365 Cohérence Cardiaque
• Cinq Minutes le Matin
• Je Ne Veux Plus Fumer
The books are all published by Thierry Souccar Editions.
Deze boeken zijn uitgegeven door Thierry Scouccar Editions.
www.coherencecardiaque.ca
 
 

Marie Rose WINDELS
Tekenlerares op 19, televisieregisseur op 23, PR voor Julio Iglesias en ABBA op 28, muziekuitgever, record en TV producer vanaf haar 31ste. In 1981 viel haar blik op ademhalingstechnieken. In 1998, na haar opleiding “ademen” werd Marie Rose professioneel ademtherapeut en liet de glamour en glitter achter zich om nu te doen waarvoor ze op aarde gekomen was.

In 2014 was Marie Rose communicatiemedewerker bij de IBF (International Breathwork Foundation). Tijdens de GIC (Global Inspiration Conference) van 2013 in India werd ze verkozen tot Nationaal Coördinator voor Zuid-Afrika. De laatste 16 jaar bezocht ze 32 keer Zuid-Afrika en “ademde” van Vaalwater, Pretoria, Johannesburg tot Durban en verder tot Kaapstad maar werd verliefd op Port Elizabeth. Onder haar klanten vinden we bekende pop artisten, operazangers, sportlui, CEO’s, leraars en mensen die een kwaliteitsleven willen. Haar thuisbasis is Europa, Arizona en Zuid-Afrika zijn haar tweede thuis.
 
 

Dr Peter M. LITCHFIELD Ph.D.
Dr. Lichfield behaalde zijn doctoraat in de experimentele psychologie aan de University of Portland in 1972, na zijn master in de psychologie aan de San Diego State University in 1970 en zijn bachelor in de psychologie aan de University of Michigan in 1964. In 1975-’76 vervolledigde hij tijdens een sabbatjaar bij de California Polytechnic State University gedrag geneeskunde aan het Medfield Hospital in Massachessets samen met T.X. Barber. In volgende vakken is hij gespecialiseerd: gedrag geneeskunde; gedrag fysiologie, toegepaste psychofysiologie, onderzoeksdesign, gedrag farmacologie, placebo effecten, biologisch leren en motiveren, fysiologische monitoring-instrumentatie en bedrijfsplanning. Sinds 2000 focust hij zich exclusief op respiratoire psychofysiologie en educatieve capnografie. Momenteel is hij directeur van de Graduate School of Breathing Sciences en van Better Physiology, Ltd.

Dr. Litchfield was Assistant Professor of Psychology in 1970-74, zelfstandig in 1974, Associate Professor of Psychology in 1974-81 aan de California Polytechnic State University in San Luis Obispo, CA. In de periode 1976-81 richtte hij de Proseminar Institute te San Fransisco op en was er directeur. Hetzelfde geldt voor de Behavioral Physiology Institutes (onderzoekschool in gedrag geneeskunde) te Bainbridge Island WA tijdens de periode 1997-99 en voor Better Physiology Ltd (producent van capnografie instrumenten en toeleveraar van opvoedingsprogramma’s) in de periode 2000-12. Gedurende 40 jaar doceerde hij in persoon, en online gedragfysiologie, respiratoire psychofysiologie, zelf-reguleringswetenschappen en bedrijfsplanning in Noord-Amerika, Azië, Australië, Europa en Latijns-Amerika aan een divers publiek gaande van medische scholen tot zakenlui.
http://www.bp.edu/
 
 

Allan SOUSA
Als burgerlijk ingenieur bouwde Allan Sousa vroeger bruggen. Nu gaat zijn passie uit naar het versterken van de innerlijke mens en het bouwen van sociale bruggen tussen de mensen. Hij is de oprichter van Oxigenio, een organisatie die de mensen helpt zichzelf terug te vinden, te ademen, hun lichaam, emoties en denken te verbeteren om zo hun gezondheid en energie beter te maken.

Oxigenio ondersteunt ook groepen die hij met hun diepste angsten en hun conflict met veranderingen confronteert om hen nieuwe wegen van samenwerking te laten ontdekken en organisaties te vormen die elkaar inspireren. Als coach en yogaleraar geeft Allan zowel aandachts- als communicatietrainingen en ook trainingen in ecologie aan organisaties. Hij heeft een klein huisje aan de Portugese kust gebouwd omdat hij zijn levensstijl wilde veranderen in één van eenvoud en duurzaamheid.

Allan beschouwt de O2CHAIR alq krachtig middel voor algemeen welzijn en essentieel om mensen bewuster te maken van de ademhaling. Hij is zeer trots deel uit te maken van het O2CHAIR team.
http://projeto-oxigenio.pt
 
 

Nathalie Erin-Durieu onderwees meer dan 8 jaar na haar studies aan het conservatorium zang en vocale technieken in privélessen, vocale groepen en muziekscholen.
Vooraleer ze haar master aan de ESSEC, een bedrijfsschool, behaalde en terwijl ze werkte voor bedrijven in Parijs, ontdekte ze bij de mensen de ontevredenheid en stress.

Dankzij haar levenservaring gaat ze heel ver met haar studenten en ontwikkelt ze speciale relaties die haar in staat stellen de negatieve ervaringen van haar studenten te begrijpen en er een oplossing voor te vinden.

Iedere stem geeft de ziel en de persoonlijkheid van het individu weer. Samen met haar studenten identificeert ze de grenzen om hun doel te bereiken en wat er kan gedaan worden om over die grenzen heen te gaan.

Haar techniek “Free Voice(s)”, die ze gebruikt in workshops en zanglessen, helpt studenten vertrouwen te winnen, zichzelf terug te vinden en hen door verschillende manieren van ademen, zingen en spelletjes vrijheid te geven.

Dan BRULÉ is pionier in het domein van Ademhaling, wereldbekend leider van de Spiritual Breathing Movement en één van de stichters van “Breath Therapy”. Hij is één van de eerste bij de oorspronkelijke groep van Internationally Certified Rebirthers en is Meester in de Prana Yoga (Hindu Science of Breath) en de Chi Kung/Qigong (Chinese Medical Breathing Exercises).

Hij is de oprichter van de Growth Center,Inc. en One Sky International Life Skills/Healing Arts Institute. Meer dan 100 000 mensen uit 40 landen gebruiken in hun werk en leven de Dan’s Breath Awareness and Conscious Breathing Exercises, Techniques, and Meditations. In Rusland heeft Dan aan meer dan 25 000 mensen waaronder geneesheren, psychiaters en psychologen spirituele ademhalingstrainingen gegeven. Hij heeft ook samengewerkt met de olympische wereldkampioen grieks-romeins worstelen Alexander Karelin en andere Russische athleten uit de judo-, triathlon-, tennis- en zeilwereld.
www.breathmastery.com