Zakenwereld

Hoe gaat u om met stress op het werk ?

De meeste werknemers hebben last van stress op het werk. Bij stressmomenten, verandert de ademhaling. Hyperventilatie of apneu kunnen een impact hebben op onze hartslag en kunnen onaangenaam gevoel en spanningen veroorzaken.

Er bestaan reeds veel technieken om te kalmeren maar de O2CHAIR is de enige oplossing wereldwijd om werknemer en werkgever te helpen om makkelijk stress te beheren.

Verminder stress op kantoor

Hartcoherentie, het gesynchroniseerd ademen met de hartslag brengt verbluffende resultaten voor onze gezondheid zoals evenwicht en stressvermindering.

10 minuten ademoefening is reeds voldoende om een stressvrij energieniveau te bereiken.

Verbeter de productiviteit

Een kort dutje laat toe om weer helemaal op te laden en de energie te hebben om de werkcapaciteit te verbeteren en om zich beter te concentreren.

Tussen 10 en 20 minuten of zelfs korter, is voldoende om mentale stress te laten varen en zo creativiteit en prestaties te verbeteren.

Geef uw werknemers meer zuurstof

Naarmate de dag vordert, neemt het zuurstofgehalte haast onmerkbaar af met een impact op uw gezondheid en de productiviteit.

De ingebouwde zuurstofconcentrator in de O2CHAIR zorgt voor een oppeppende 10 tot 15 minuten ademoefening terwijl het longvolume toeneemt.

We zijn geboren om een dutje te doen of we dat nu willen of niet !

De meeste zoogdieren slapen gedurende kortere periodes tijdens de dag. De mens heeft zijn slaap toegespitst op één lange periode, maar biologisch gezien zijn wij geprogrammeerd om verschillende weldoende rustpauzes te nemen.

Door zicht op te laden met een powernap of dutje laat u revitalisatie en verjonging en creëert u extra energie zodat de productiviteit en de concentratie achteraf hoger is.

Een PowerNap tussen 10 en 20 minuten of zelfs korter, is een ware anti stress knip die de creativiteit vrijmaakt en de prestaties verhoogt.

De PowerNap neemt zijn plaats in binnen de onderneming waar vaak “Time is money” geldt. Verschillende wetenschappelijke studies hebben de weldaden aangetoond van een PowerNap en meer en meer bedrijven moedigen dit nu ook aan.

Door een PowerNap te nemen, is het aangetoond dat u tijd wint, en u heeft minder uren slaap nodig tijdens de nacht.

Dit is een echte mentale rustpauze tijdens de werkuren waarin we altijd gebonden zijn aan engagementen en ons als het ware aan een elektronische leiband voelen met onze computers, tablets, smartphones …

Wat is nu de reden dat de O2CHAiR een bondgenoot is voor een PowerNap ?
Om een sessie van 20 minuten op de O2CHAiR te illustreren, zetten we de verschillende fases voor u op een rijtje :

Een eerste gedeelte dat "DYNAMISCH" genoemd wordt

Algemene ontspanning : duurtijd 1min30

Neem plaats in de O2CHAiR en laat u leiden door stem en geluid waarna de ademstoel zich in beweging zet om naar een nul-zwaartekracht positie te gaan.
De instructies die u te horen krijgt zijn geïnspireerd op de methode van Doctor Edmund Jacobson.
U gaat spontaan een specifieke druk veroorzaken aan een groep spieren te beginnen bij de voeten om vervolgens geleidelijk naar het hoofd te gaan. De druk op de spieren is gesynchroniseerd met de ademhaling. De druk mag vrij stevig zijn maar zonder pijnlijk te zijn.

Adem in en span de benen op, de voeten…

Voor die zelfde groep spieren volgt een diepgaande ontspanning gesynchroniseerd met de uitademing.

Adem uit, en laat los …

Deze simpele methode laat je de verschillende spiergroepen voelen die vaak onder spanning staan en om te leren te ontspannen en de blokkades los te laten.

Om de weldaad van een PowerNap te optimaliseren is het essentieel om te weten waar de spanningen zitten teneinde tegelijkertijd het hoofd leeg te maken en de spanningen te verminderen.

De nul-zwaartekracht positie : 20 Minuten

De nul-zwaartekracht positie is een biomechanische houding die door de NASA ontwikkeld is. Ze heeft als doel om de druk uitgeoefend op de wervelkolom te verlichten en de ademhalingsoefeningen te optimaliseren.

De nul-zwaartekracht helpt de ruggengraat te ontspannen waardoor het comfortabel en soepeler ademen is.

Deze wordt toegepast gedurende de volledige sessie.

ADEM-oefening : 10 minuten

De Ademhalingsoefeningen zijn rechtstreeks geïnspireerd op de ademhalingsmethodes uit de Biofeedback, hart coherentie, die al jarenlang aangreikt wordt door Doctor David O’Hare.

Het specifieke PowerNap programma is special ontworpen zodat het uitademen dieper is dan het inademen.

Deze ademhalingstechniek creëert een snelle ontspanning, stressvermindering en een verhoging van melatonine, het hormoon van de slaap.

De Swing modus : 3 Min

De stoel wiegt zachtjes op het ritme van de ademhaling. Hij wiegt naar voor bij de inademing en schommelt naar achter bij de uitademing, een echte zintuiglijke begeleiding dus.

De therapeutische voordelen van de schommelbeweging zijn intussen bewezen : betere bloedsomloop, betere concentratie...

“De ontspannende en kalmerende effecten waren al langer gekend bij kinderen (wiegen), het lijkt erop dat de therapeutische voordelen ook hetzelfde zijn voor volwassenen” bevestigt Dr. Nancy Watson, directeur van het klinisch onderzoek op veroudering.

Rugverwarming (optioneel)

De warmte geeft een gevoel van welzijn en heeft ook een fysiologische effect op de spieren door de ontspanning in de diepte. Spanningen verdwijnen en de ontspanning van de spieren is voelbaar tot in de geest . Je duikt als het ware in een toestand van algemene ontspanning.

Een tweede statisch deel : 10 minuten

Aan het einde van de ademhalingsoefeningen, stopt de stoel ‘nul-zwaartekracht’positie. Uw volle en diepe ademhaling die werd begeleid door de O2CHAiR, wordt nu natuurlijk en zacht.
Alle bewerkte spieren van de ribbenkast zijn nu ontspannen en uw geest, die luistert naar de audiogids, is in totale rust.

Het is op dit precieze moment dat u in uw eerste fase van de slaap terecht komt en dat zorgt voor een algeheel herstel, vermoeidheid verdwijnt en je krijgt meer energie.

O2 of zuurstof-concentrator : 2 minuten voor het einde

We ademen lucht in die 21% zuurstof bevat, in vervuilde steden en slecht verluchte werkruimtes, kan dit percentage slechts 16% zijn waardoor (chronische) vermoeidheid en hoofdpijn ontstaan.

Onze O2-concentrator is een hoogtechnologisch medisch gecertifieerd snufje, dat de omringende lucht verrijkt tot 30% zuurstof-gehalte.

De zuurstoftoevoer op het einde van de sessie geeft de kick die nodig is om zich beter te voelen en terug aan de slag te gaan. De extra zuurstof zorgt er voor dat U niet slaperig maar “FIT” uit de PowerNap sessie komt.

U bent onmiddellijk voor 100% operationeel !

Het achtergrondgeluid

Deel een van de achtergrondgeluiden zorgt voor een rustgevende en ontspannende sfeer.

Het achtergrondgeluid dat ons programma begeleidt werd ontwikkeld door experts uit de wereld van de muziek- en ontspanningstherapie. De originele soundtrack is speciaal gecomponeerd om de PowerNap ten goede te komen en de slaap te bevorderen.

Dankzij de specifieke achtergrondgeluiden die u gedurende de volledige sessie hoort, komt u in een staat van diepgaand welzijn. De specialisten en muziektherapeuten hielden zelfs rekening met de toonhoogte in functie van een totale ontspanning.

Het tweede deel van de achtergrondgeluiden krijgt u meer getinte muziek die u zal toelaten om op een natuurlijke manier wakker te worden.

De Cafeï ne PowerNap

De cafeïne nap werd ontdekt door onderzoekers aan de Universiteit van Loughborough in Engeland.

Het concept is heel simpel. Het volstaat om een koffie te drinken 20 minuten voor aanvang van het programma, op het einde van de sessie begint de cafeïne te werken. Dit gecombineerd met onze O2-concentrator, geeft U een echte powerboost !

De Wereld van Welzijn en Gezond Ouder Worden

Leer om grondig te ademen = verzekering voor lang en gezond leven

Verschillenden studies en specialisten hebben aangetoond dat vanaf de leeftijd van 40 jaar onze ademhaling vertraagt en minder efficiënt is.

Zonder er echt bewust van te zijn, hebben we vaak een zuurstoftekort in ons lichaam waardoor er hart-, long- en allergische problemen kunnen ontstaan alsook angst.

Het is tijd om grondig te leren ademen met uw O2CHAIR !

Ontspannende ademoefening

Een 20 minuten durende ademoefening in de O2CHAIR zal uw longvolume op zeer hoog niveau houden.

Het combineren van de ademoefeningen met: nul-zwaartekracht + schommel beweging + zuurstof laat u toe om een constante en betere gezondheid te hebben.

De O2CHAIR verbetert onze ademhaling om beter en langer te leven.

SPA Wereld

Volgens het tijdschrift “Emotion Spa” (herfstnummer 2013), zal in het volgende decennium de mindfulness en aanwezig zijn in het NU, de volle aandacht krijgen.

Wellnesscentra spitsen zich nu al toe op het fysische, emotionele en psychologische welzijn van hun klanten.

Relaxatie oefening

Je SPA-bezoek beginnen of eindigen met de O2CHAIR relaxatie - oefeningen verbetert je SPA-ervaring.

Betere ademhaling + nul-zwaartekracht + schommelbeweging + zuurstof = hoger niveau van welzijn en wellness

O2CHAIR verwarming

De rugverwarming van de O2CHAIR zal je relaxatie – oefening aangenamer maken.

Wereld van de sport

Leer hoe je moet ademen bij het trainen!

De O2CHAIR helpt atleten hun ademhaling te verbeteren, hun prestaties efficiënter te maken door vermoeidheid te reduceren en hun zelfcontrole te verhogen door het voorkomen van stress tijdens de competities.

De O2CHAIR verbetert je ademhaling en terwijl zuurstof het bloed verrijkt zorgt de bloeddoorstroming voor meer spierkracht

Fysisch herstel

Met de O2CHAIR zal je sneller herstellen na intense fysische inspanningen.

De combinatie van ademhalingsoefeningen + nul-zwaartekracht + schommelbeweging + zuurstof leidt tot een onvoorstelbaar welzijn na de competitie.

Reizen

Volgens studies van Easynet Global Services en het IMWF beweerde 46 % van de wereldleiders dat zakenreizen stress veroorzaken.

Heden ten dage reizen we veel en voor sommige mensen is een vliegtuig nemen uitputtend en stressvol.

Hoe kunnen we relaxeren voor een vlucht of tussen twee vluchten in ? Hoe overwinnen we een jetlag, onevenwicht in voeding en een tekort aan zuurstof,… ?

De O2CHAIR is de oplossing.

Luchthaven ervaring

Ideaal in de executive lounges of aan de gates.

Een Power Nap of relaxatie-oefening zal:
Stress en angst verminderen
Het zuurstofniveau verhogen
Je meer doen genieten van je tijd in de luchthaven

Geriatrische Gezondheidszorg

Verouderen verandert ons lichaam op veel gebieden en dat kan de longcapaciteit doen verminderen.
Onder meer het middenrif, de grote spier die de lucht in en uit de longen brengt verzwakt waardoor het in- en uitademen in volume vermindert.
En de spieren en weefsels die de luchtweg open houden elasticiteit verliezen waardoor de luchtweg kan sluiten.

De ademhalingstechnologie van de O2CHAIR helpt een ouder persoon moeiteloos tijdens zijn ademhalingsoefeningen wat uitmondt in een beter welzijn.

Ademhalingsoefening om te revalideren

Het actieve system van de O2CHAIR voorziet programmeerbare ritmische paraspinale manipulatie.
De ritmische spinale manipulatie en druk zijn regelbaar naargelang het verloop van de oefening.